Vastgoed en hypotheek

De aankoop en financiering van een woning

Bij de verkoop, aankoop of financiering van een woning komt veel kijken. Wij maken voor u op deskundige wijze alle benodigde akten en stukken op die daarvoor nodig zijn.

Woning

Wanneer u besluit tot het aankopen of verkopen van een bestaande woning, al dan niet door inschakeling van een makelaar, komt u de notaris voor het eerst tegen bij het tekenen van de voorlopige koopovereenkomst. Laat u niet misleiden door het woord “voorlopig”; slechts in beperkte en nauwkeurig omschreven situaties kan een voorlopige koopakte worden ontbonden.

Hypotheek

Een hypotheekakte wordt door de notaris gemaakt wanneer u geld leent en de geldverstrekker zekerheid wil hebben voor de nakoming van uw verplichtingen (het betalen van rente en/of aflossing) en daarbij uw woning of ander onroerend goed als onderpand wil hebben.

De notaris zorgt hierbij doorgaans voor alle geldstromen.

Overig Vastgoed

Naast de aan- en verkoop van onroerend goed en het vestigen van hypotheken kunnen wij u op het gebied van vastgoed nog van dienst zijn bij een groot aantal andere zaken.

Wij vertellen u daar graag meer over. Neem gerust contact met ons op als u meer informatie wilt of direct een brochure wilt aanvragen.

Woning in Frankrijk

Waar u de regels in Nederland op het gebied van aankoop van onroerend goed machtig bent, is dit veelal niet het geval waar het betreft de aankoop van de woning in Frankrijk.

Je hebt een woning gekocht en dan....

Wij bespreken de koopovereenkomst en de akte van levering, zodat u precies weet wat u te wachten staat nadat u een woning hebt gekocht.